Momenteel

The Big BOK Multiplication, 13 Maart 2022

Kaaitheater

bodies of knowledge (BOK) ziet de stad als een rijke bron van waardevolle kennis. Elke passant zou je iets kunnen leren vanuit zijn of haar eigen achtergrond en levenservaringen. BOK probeert deze onzichtbare of onderdrukte kennis, die mogelijks kan bijdragen aan een sociaal rechtvaardigere samenleving, te delen via mondelinge overdracht.

De voorbije 18 maanden reisde BOK als een nomadisch klaslokaal door verschillende parken en pleinen in Brussel. Elke week konden voorbijgangers en vaste bezoekers deelnemen aan het gratis programma, waar ze konden leren over onderwerpen als: "De centrale rol van vrouwen in de Koerdische bevrijdingsbeweging", "Beter leren luisteren wanneer je gewoon bent in het middelpunt te staan", "Afrika – het perspectief van een douaneambtenaar", "Strijden tegen structurele onrechtvaardigheden in het onderwijs – als moeders", "Leven en overleven met weinig geld, saga van een gelukkig « borderline »  persoon", en nog zoveel meer. Allemaal thema's die geen of onvoldoende plaats krijgen op onze scholen, in mainstream instellingen en media.

The Big BOK Multiplication is een bijeenkomst om te blijven leren van elkaar. Als bezoeker krijgt u de kans om in kleine groepjes te komen luisteren naar een “body of knowledge”: een levensexpert die een specifieke en vaak onderbelichte kennis komt delen met anderen. Hier vind u een overzicht van de verschillende onderwerpen. Van wie zou u graag willen leren?